OM OSS

Vilka är DINA prioriteringar i livet?

Dina barn. Din hälsa. Din sömn. Vår planet. Allt lika viktigt, eller?
Om en god-natts-sömn inte hamnar högt på din lista- tänk om. Fråga dig själv vad är värre än ett trött och trotsigt barn- just det, en trött och trotsig förälder! Våra barn är det bästa vi har, men nyckeln för att överleva småbarnsåren är- sömn.

Hållbara drömmar.

Vår vision är att förbättra din sömn genom att skapa sängkläder av bästa kvalitet men samtidigt har minst påverkan på miljön.

Swedish Linens grundades av vår textildesigner Hannah Johnsén, en fd. sömnberövad-mamma till två unga pojkar. Hon upptäckte att nätterna hemma blev mycket lugnare (och definitivt tystare) efter att hon ägnade mer tid och omsorg åt familjens sovmiljö. Snygga barnlakan i hög kvalitet och i 100% ekologisk bomull var dock omöjligt att hitta, och det var så Swedish Linens föddes.

Bra sömn börjar med våra barn.

Om de sover - sover vi. För att hjälpa dig få ut det mesta ur dina dyrbara sovstunder så har vi skapat ett brett sortiment med percale lakan för hela familjen. Förutom lakan till spjälsäng och juniorsäng har vi även lakan till enkelsäng som fungerar lika bra för barn som till vuxna.

Sov GOTS.

Vi på Swedish Linens tar miljöhotet på allvar och vi vill verkligen göra skillnad med våra lakan. Allt vi gör är 100% ekologiskt, Oeko-tex och GOTS certifierat så du kan sova med riktigt gott samvete.

Vi tillverkar alla våra sängkläder i Portugal för att minska miljöpåverkan så mycket som möjligt. Tillverkningen i Europa underlättar också när det gäller kvalitetskontroll, både på våra produkter och arbetsvillkoren för våra arbetare.

Läs mer om vår hållbarhetspolicy.

 

gotsoeko texmade in europe

Kvalitet som håller.

Vi är stora fans av percale, och tycker att våra barn förtjänar samma kvalitet som vi själva vill ha i vår säng. Vi sover ungefär en tredjedel av livet - alltså en tredjedel av varje dygn. Barn spenderar ännu mer tid i sängen men trots detta är lakanet något som de flesta inte tänker särskilt mycket på.

Percale lakan har så många fördelar - från hållbarhet och andningsförmåga till att hjälpa hålla sängen fri från damm och kvalster. Läs mer om percale.

Vi tillverkar våra lakan i Guimarães, i hjärtat av Portugals textilindustri. Vår fabrik har producerat sängkläder sedan 40- talet. Högsta kvalitet och miljön står alltid i fokus och det är just därför vi har valt att producera hos dem.

Följ vår resa på Instagram & Facebook @swedishlinens.

_____

Swedish Linens AB

Lena-Ängeby 87

74391 Storvreta

Registreringsnummer 559114-2442

momsregistreringsnummer SE559114244201

info@swedishlinens.com